Bittersweet dreams
As a lifelong dreamer, I believed this time of recovery would be a chance to dive into a thousand things. But instead, I found myself forced to do what one is supposed to do during convalescence: rest.
This has been deeply unsettling for me, because I need to be doing something.
Yet, looking back through my gallery, I realize this unease lives only within me.
During this time, I’ve explored the kitchen in new ways: I baked chickpea muffins vegan and gluten-free, that turned out incredible, beyond anything I imagined. I cooked lasagnas and savory pies, delicious and plant-based.
I wrote and painted.
I crafted a candle with my dear friend Roberta.
I nurtured friendships like never before, and I wonder how I’ll manage without this abundance of time.
I loved and spoke to my plants.
I made chef hats from scraps and leftovers.
But I did all this at a sloth’s pace not rushing listening to my body’s rhythm and timing.
Perhaps this is where the true wonder begins.
I’m always rushing, unable to savor the moment. And it’s all in my mind.
So now, I sit. I sip my matcha latte, gazing at my palm tree and plants.
The view fromand of, my balcony brings me joy, even the Christmas tree bundled up in a sack, resembling more a sleeping giant than festive decoration.
Why am I always running?
My hunger for knowledge and action feels endless, and I struggle to keep pace.
Time slips through my fingers, leaving me with only a handful of dreams.
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Da grande sognatrice, pensavo che questo periodo di convalescenza mi avrebbe permesso di dedicarmi a mille cose. E invece sono stata costretta a fare ciò che si suppone si faccia durante una convalescenza: riposare.
Questo mi crea un grande disagio, perché io devo fare!
Ma riguardo la gallery e noto che questo disagio è tutto dentro di me.
In questo periodo, ho avuto modo di sperimentare in cucina: ho preparato dei muffin a base di ceci, vegani e senza glutine, pazzeschi, oltre ogni aspettativa. Ho cucinato lasagne e torte salate, deliziose e vegane.
Ho scritto e dipinto.
Ho fatto una candela con la mia amica Roberta.
Ho coltivato l’amicizia come mai prima, e non so come farò senza tutto questo tempo a disposizione.
Ho amato e parlato con le mie piante.
Ho fatto cappelli da chef con materiali di scarto.
Ma ho fatto tutto questo in modalità bradipo, e non di corsa, ascoltando i miei tempi e il mio corpo.
E forse è proprio da qui che nasce il vero stupore.
Sono sempre di fretta, impossibilitata a godermi l’attimo. Ed è tutto nella mia testa.
E allora, ora mi siedo. Sorseggio il mio matcha latte, ammirando la mia palma e le mie piante.
La vista dal – e del – mio balcone mi dà gioia, compreso l’albero di Natale infagottato in un sacco, molto più simile a un cadavere.
Perché corro sempre?
La mia voglia di conoscenza e di fare è insaziabile, e mi sembra di non riuscire a starle dietro.
Mi sembra che il tempo mi sfugga di mano, e io rimanga con una manciata di sogni.








